Kamerplanten voor beginners

Kamerplanten zijn tegenwoordig helemaal weer in. Ook wel huis planten genoemd zijn een prachtige toevoeging aan je interieur. Echter zijn er een hele hoop soorten kamerplanten. Het kan dus als beginner nog best wel moeilijk zijn om te kiezen. Om je een beetje op weg te helpen hebben wij van Boompje voor Thuis een kleine opsomming gemaakt voor jou als beginnende planten liefhebber! Zo kan je met een gerust hart jouw ideale kamerplant online bestellen.

Kleine makkelijke kamerplanten

Op het moment dat je graag een nieuwe groene vriend in huis wilt hebben, maar je toch van jezelf weet dat je ze snel zou gaan vergeten, kun je het beste voor een cactus of sanseveria kiezen kiezen. Het zijn mooie groene kamerplanten die weinig aandacht nodig zijn

Sanseveria’s in de tuin

Net als vetplanten hoef je cactussen en sanseveria’s maar weinig water te geven. Gemiddeld hoeven deze makkelijke planten maar één keer in de twee tot vier weken water te hebben en in de winter is dat al snel één keer in de vier weken.

Bij Boompje voor Thuis hebben wij een groot aanbod makkelijke kamerplanten, om het jou als toekomstige planten bezitter nog makkelijker te maken staat er bij elke plant duidelijk hoe deze verzorgd dient te worden. Zo kan jij nog jaren genieten van jouw groene vriend.

Grote makkelijke kamerplanten

Zamioculcas

Naast een cactus is een Zamioculcas een grote makkelijk kamerplant. Hij heeft net als een cactus maar weinig water nodig. Echter is hij wel wat groter dan een cactus, en staat hij het liefst in direct zonlicht om goed te kunnen groeien.

Je kunt de Zamioculcas overal neerzetten. Het maakt voor deze grote kamerplant vrij weinig uit waar hij staat, zijn voorkeur gaat dan wel uit naar een lichte tot zonnige plek in je huis. Vaak zie je deze mooie planten ook terug als kantoor planten. Deze groene kamerplanten geven een leuk en gezellige sfeer, omdat ze wat robuster zijn en je ze eigenlijk overal wel kwijt kunt.

Luchtzuiverende planten

Als je op zoek bent naar een kamerplant die jouw gezondheid ook nog eens boost is een goudpalm de beste optie! Omdat deze kanjers zo goed zijn in het zuiveren van de lucht zal jij altijd in een top lucht leven. De goudpalm is een van de best luchtzuiverende kamerplanten die er is volgens een onderzoek van NASA in samenwerking met het ALCA.

Een goudpalm moet wel regelmatig water krijgen en houd er van om gesproeid te worden. De grond moet dan ook eigenlijk altijd vochtig zijn. Het is daarom raadzaam om een goudpalm minsten 2 keer in week water te geven of het in ieder geval even nakijken of hij nog vochtig genoeg is.

Hij heeft niet al te veel zonlicht nodig, wat voor veel mensen een voordeel is. Zo kun jezelf bepalen waar hij staat, omdat hij niet per se bij een raam hoeft te staan. Verder is het een vrij grote kamerplant, dus een hoop mensen vinden het mooi om hem op de grond te zetten ter decoractie.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

[]