Cordyline

Wil je een mooie kamerplant in huis halen? Dan is de Cordyline een goede keuze. Deze plant heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen, waardoor we hem in menig huiskamer in Nederland tegenkomen. Doordat de Cordyline verkrijgbaar is in verschillende varianten, is het vrijwel altijd mogelijk om deze kamerplant aan te laten sluiten bij jouw interieur. Hierdoor is er voor iedereen wel een geschikte Cordyline plant te vinden.

Eén van de redenen waarom mensen de Cordyline kopen, is omdat deze kamerplant verkrijgbaar is in diverse varianten. Daarbij komt dat deze plant betrekkelijk eenvoudig te verzorgen en te onderhouden is. Dit maakt de Cordyline ideaal voor mensen die meer groen in huis willen, maar weinig tijd in de verzorging van planten willen steken. Wil je een Cordyline kopen? Bekijk hieronder ons assortiment en bestel deze kamerplant vandaag nog!


De oorsprong van de Cordyline

Wanneer we het hebben over populaire kamerplanten mag de Cordyline niet ontbreken. Deze plant komt in menig huiskamer in ons land voor. Net als veel andere planten vindt de Cordyline zijn oorsprong overigens niet in Nederland. Nee, want deze plant komt oorspronkelijk namelijk uit Nieuw-Zeeland en Brazilië. Tegenwoordig komen we de Cordyline ook tegen in andere landen in Zuid-Amerika, Zuid- en Zuidoost-Azië en diverse eilanden in de Grote Oceaan. Ondanks dat het klimaat hier behoorlijk anders is dan in Nederland, komt een Cordyline in huis goed tot zijn recht.

De Cordyline behoort tot de Aspergefamilie. Door de jaren heen zijn er allerlei verschillende soorten van deze plant ontdekt. Dit geldt eveneens voor de kamerplanten. Zo is een Cordyline bijvoorbeeld verkrijgbaar met groene bladeren, maar ook met rode of roze bladeren. Daarnaast kun je een Cordyline kopen met of zonder roze lijst rondom het blad. Het overgrote deel van deze plantensoort overleeft in ons land alleen in huis. Een enkele soort is winterhard.

Hoe verzorg in mijn Cordyline?

Aangezien de Cordyline een kamerplant is, denk je mogelijk dat deze het zonder problemen overleeft als je hem in huis neerzet. Toch is dit allerminst vanzelfsprekend. Om gedurende lange tijd te genieten van de Cordyline moet je deze plant namelijk wel goed verzorgen. Kijk je er niet of nauwelijks naar op of om? Dan legt deze kamerplant binnen de kortste keren het loodje.

Veel mensen denken dat het voldoende is om de Cordyline regelmatig water te geven. Dit is inderdaad belangrijk, maar er is meer. Zo moet je de plant ook op de juiste plek in huis zetten. Licht en temperatuur hebben namelijk (grote) invloed op de ontwikkeling en uitstraling van de plant. Daarnaast doe je er goed aan de Cordyline zo nu en dan te verpotten. Hieronder staan we kort stil bij alles met betrekking tot het verzorgen van deze plant. Zodoende slaag jij erin jouw Cordyline lange tijd in leven te houden.

Cordyline water geven

Om gedurende lange tijd van jouw Cordyline te genieten, moet je hem op regelmatige basis water geven. Veel mensen bepalen de hoeveelheid water dit op gevoel. Hierdoor is de kans groot dat de plant te veel of te weinig water krijgt. Te weinig water kan ervoor zorgen dat de bladeren verkleuren. Je moet de kamerplant ook niet te veel water geven, want hierdoor blijft er mogelijk een laagje water in de pot staan. Hierdoor kunnen de wortels gaan rotten. Zorg er daarom voor dat de plant altijd in een vochtige grond staat. In de herfst en winter heeft de Cordyline minder water nodig dan in het voorjaar en de zomer.

Sproeien

Omdat de Cordyline van origine een tropische plant is, doe je er goed aan de plant te sproeien. Hier wordt de plant allereerst een stuk vitaler van. Daarbij komt dat een regelmatige sproeibeurt de kans op ongedierte een stuk kleiner maakt. Last but not least spoel je stof van de bladeren af door de kamerplant zo nu en dan te spoelen. Hierdoor vangen de bladeren meer licht op en dat is goed voor de ontwikkeling van de kamerplant. Wil je de plant sproeien? Gebruik hier dan een plantenspuit voor. Wij raden je aan de bladeren van de Cordyline ongeveer één keer per week te sproeien.

Licht en temperatuur

Ondanks dat de Cordyline van origine uit een tropisch gebied komt, houdt de plant niet van direct zonlicht. Zet hem daarom niet voor een raam op het zuiden. Doe je dit wel? Dan kan dit gevolgen hebben voor de uitstraling van de plant. Kies daarom voor een plek half in de schaduw. Het is wel belangrijk dat de kamerplant op deze plek voldoende indirect (zon)licht ontvangt. Zorg er daarnaast voor dat het overdag minimaal 18 graden is in de ruimte waar de Cordyline staat. ’s Nachts dient de temperatuur minimaal 14 graden te zijn.

Verpotten van de Cordyline

Verzorg je jouw Cordyline goed? Dan kan deze betrekkelijk snel groeien. Om de groei van de plant niet in de weg te staan, doe je er goed aan hem regelmatig te verpotten. Gebruik hiervoor altijd een pot die minimaal 20 procent groter is dan de huidige pot. In zo’n pot heeft de kamerplant namelijk voldoende ruimte om zich te ontwikkelen. Ben je van plan de Cordyline te verpotten? Doe dit dan altijd in het voorjaar. Aangezien dit de bloeiperiode is van deze plant is de kans op herstel van beschadigde wortels een stuk groter.

Onderhoud van de Cordyline

De meeste mensen denken dat verzorging voldoende is om lang te genieten van een Cordyline. Als je de plant voldoende water geeft, op een goede plek neerzet en zo nu en dan verpot, is dit inderdaad het geval. Toch geeft dit niet de garantie dat de plant ook mooi en vitaal blijft. Hiervoor is onderhoud noodzakelijk. Daarom geven we je hier een aantal tips met betrekking tot het onderhouden van jouw Cordyline plant.

Bemesten van de Cordyline

Sommige planten hebben extra voeding nodig, maar bij de Cordyline is dit niet noodzakelijk. Toch kan het geen kwaad om de plant zo nu en dan van wat extra voeding te voorzien. Wil je deze kamerplant bemesten? Gebruik hier dan voeding voor universele kamerplanten voor. Dien niet lukraak mest toe, maar richt je altijd eerst tot de verpakking. Hierop staat precies hoeveel mest jouw Cordyline moet hebben en wanneer je dit het beste toe kunt dienen. Op deze manier voorkom je dat je de plant te veel mest toedient. Een overschot aan mest kan schade aan het wortelstelsel tot gevolg hebben. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat de plant eerder het loodje legt.

Verkleurde bladeren

Veel mensen halen de Cordyline in huis vanwege zijn mooie bladeren. Toch blijven de bladeren niet altijd even mooi. Zo kunnen ze na verloop van tijd verkleuren. Het blad van deze kamerplant kan bijvoorbeeld een donkere kleur aannemen. Als dit het geval is, ontvangt jouw Cordyline te weinig licht. Verplaats hem in dat geval naar een plek met meer licht. Is de kleur van het blad de laatste tijd minder fel dan voorheen? Dat is een teken dat de kamerplant te veel licht ontvangt. Tot slot kunnen ook de randen van de bladeren verkleuren. Wanneer deze bruin of geel worden geef je hem te veel water.

Snoeien

Om ervoor te zorgen dat jouw Cordyline zijn mooie uitstraling behoudt, doe je er goed aan de plant zo nu en dan te snoeien. Knip bijvoorbeeld oude bladeren van de plant af. Hier kun je een kleine snoeischaar voor gebruiken. Wordt jouw Cordyline kaal? Ook dan is snoeien aan te raden. Snoei hem dan terug tot een hoogte van plusminus 10 centimeter. Je hoeft niet bang te zijn dat dit gevolgen heeft voor de uitstraling van de plant. Als je hem goed verzorgt, ontstaan er na enige tijd namelijk weer nieuwe uitlopers.

Cordyline kopen?

Ben je op zoek naar een mooie kamerplant? Dan is de Cordyline een goede keuze. Wanneer je deze plant wilt kopen, kun je hiervoor naar een winkel bij jou in de buurt gaan. De kans is groot dat ze hier een Cordyline verkopen. Bovendien kun je de kamerplant met eigen ogen aanschouwen alvorens je deze koopt. Toch zijn er steeds meer mensen die een Cordyline bestellen op het internet zoals bij Boompje voor Thuis.

Als je nog niet eerder planten online gekocht hebt, vraag jij je mogelijk af of je hier goed aan doet. Bij ons kun je zonder problemen kamerplanten online kopen. Allereerst vind je in onze webshop een groot aantal Cordyline planten. Heb je een mooie plant gevonden? Bestel deze dan en wij gaan zo snel mogelijk voor je aan de slag. Wij verpakken de kamerplant met de grootst mogelijke zorg, zodat deze in goede staat bij jou afgeleverd wordt. Hierdoor heb jij binnen de kortste keren een Cordyline in huis

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

[]