Kantoorplanten

Kantoorplanten zie je steeds vaker; ze zorgen voor schone lucht, een betere akoestiek en fleuren de boel ook op! Inmiddels zijn wetenschappers er ook over uit: kantoorplanten hebben een positief effect op de gezondheid en daarmee ook op de productiviteit. We blijven onze selectie van ideale kantoorplanten updaten, zodat jij met een gerust hart een boel kantoorplanten kunt bestellen, voor een relaxte werksfeer!

Elke kamer verdient een plant, welke plant past in jouw kantoor?


Waarom kantoorplanten?

Veel kantoren in Nederland zien er nogal saai uit. Er staan bureaus met computers en stoelen, maar daar houdt het vaak wel bij op. Er wordt maar weinig aandacht besteed aan de uitstraling en een gezellige sfeer op kantoor. Wil je jouw kantoor gezelliger en leuker maken? Dan kun je een kleurtje op de muren smeren. Je kunt echter ook voor kantoorplanten kiezen. Kantoorplanten brengen namelijk behoorlijk wat voordelen met zich mee. Zo verhogen de planten de productiviteit van jouw werknemers. Daarnaast zorgen planten op kantoor voor een gezondere lucht en een beter luchtvochtigheid. Hieronder gaan we verder in op de voordelen van kantoorplanten.

Verhoog de productiviteit van je werknemers

Kantoorplanten zorgen allereerst voor een natuurlijke uitstraling. Wist je echter ook dat planten op jouw kantoor bijdragen aan de productiviteit van jouw werknemers? Waarschijnlijk niet. Toch is dit wel degelijk het geval. Onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat de productiviteit van werknemers een stuk hoger ligt wanneer zij werken in een ruimte met kantoorplanten. Dit betekent echt niet dat je direct het hele kantoor maar vol moet zetten met planten. Nee, want vaak is één kantoorplant al voldoende om de productiviteit van jouw werknemers te verhogen. Naast de productiviteit zorgen kantoorplanten ook voor een verhoogde creativiteit en een beter concentratievermogen.

Gezondere lucht in jouw kantoor

Een tweede voordeel van planten op jouw kantoor is dat ze zorgen voor een gezondere lucht. Hoe dit komt? Doordat planten koolstofdioxide (CO2) omzetten in zuurstof. Daarbij komt dat kantoorplanten er ook nog eens voor zorgen dat andere schadelijke stoffen uit de lucht gehaald worden. Planten nemen de schadelijke stoffen op met behulp van hun bladeren en breken ze af via de wortels. De lucht op jouw kantoor wordt dus een stuk gezonder met kantoorplanten. En hoe schoner de lucht is, des te beter er gewerkt kan worden. Aangezien er meer zuurstof in de lucht zit, kunnen jouw medewerkers zich onder meer beter concentreren. Daarnaast krijgen medewerkers aanzienlijk minder snel last van hoofdpijn wanneer je luchtzuiverende planten op kantoor hebt staan. Last but not least zorgen kantoorplanten ervoor dat het een stuk aangenamer gaat ruiken op jouw kantoor.

Betere luchtvochtigheid in jouw kantoor

Met behulp van kantoorplanten wordt de lucht in jouw kantoor een stuk gezonder. Deze planten hebben echter nog een voordeel. Kantoorplanten zorgen namelijk ook voor een beter luchtvochtigheid. Hier heb je me name op de koudere dagen profijt van. Waarom? Omdat de verwarming op kantoor dan vaak overuren maakt. Hierdoor ontstaat een droge lucht en dat is niet bepaald gezond. Jouw werknemers kunnen dan namelijk last krijgen van hun luchtwegen en een droge huid. Ook verspreiden virussen zich sneller wanneer de lucht op kantoor droog is. Uiteraard zit je niet te wachten op zieke werknemers. In dat geval is het aan te raden kantoorplanten te kopen. Geen idee welke planten je kunt kopen? De goudpalm, krulvaren, lepelplant, aglaonema en graslelie zijn voorbeelden van kantoorplanten die de luchtvochtigheid kunnen verhogen.

Kantoor planten met of zonder pot?

Kantoorplanten kun je met pot en al op de werkvloer zetten, maar je kunt ze ook in een plantenbak plaatsen. Wil je makkelijke kantoorplanten? Kies er dan voor om de kantoorplanten in een pot te laten staan. De kans is groot dat je de plastic pot waarin je de plant koopt niet mooi vindt. In dat geval kun je de plant natuurlijk verpotten in een andere pot. Het is verstandig om de kantoorplant met plastic pot in een nieuwe pot te plaatsen. Waarom? Omdat de plastic pot vaak één of meerdere openingen heeft. Indien je kiest voor een bloempot zonder drainage gat, rotten de wortels snel. Wanneer je de planten water geeft, kan het water namelijk geen kant op. Jouw kantoorplanten leggen hierdoor snel het loodje en dat wil je natuurlijk voorkomen. Wil je makkelijke kantoorplanten? Zorg dan altijd dat overtollig water weg kan stromen.

Kantoor planten bestellen

Ben je overtuigd van de voordelen van kantoorplanten? Wacht dan vooral niet met kantoorplanten bestellen. Je hebt vandaag de dag verschillende mogelijkheden om kantoorplanten te bestellen. Zo kun je hiervoor naar een tuincentrum gaan. Heb je hier de tijd niet voor? Geen probleem, want je kunt tegenwoordig ook kantoorplanten online bestellen. Grote voordeel van kantoorplanten online bestellen is dat ze vrijwel altijd op kantoor afgeleverd worden. Je hoeft zodoende niet zelf met de kantoorplanten te gaan slepen. Bovendien kun je online makkelijk en snel door het assortiment heen bladeren. Hierdoor heb je binnen de kortste keren mooie kantoorplanten op jouw kantoor staan!

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

[]