Kamerplanten in Pot

Kamerplanten in pot is de oplossing voor iedereen die thuis geen potten heeft staan en graag en kant en klare plant thuis geleverd wil hebben. Bij Boompje voor Thuis hebben wij een breed aanbod van verschillende kamerplanten in pot zodat er voor iedereen iets tussen zit.

Elke kamer verdient een plant, welke kamerplant in pot past in jouw kamer?

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Kamerplanten in pot bestellen

Ben je van mening dat jouw woning wat saai oogt? Dan kunnen kamerplanten uitkomst bieden. Op deze manier haal je de natuur namelijk naar binnen. Dit is een makkelijke manier om meer kleur in huis te halen. Bovendien zorgen kamerplanten ervoor dat er een rustige sfeer ontstaat. Wil je ook kamerplanten? Dan heb je vandaag de dag ontzettend veel mogelijkheden. Je kunt vandaag de dag namelijk allerlei verschillende soorten kamerplanten kopen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een kamerplant in pot te bestellen. Waarom het verstandig is om een kamerplant in pot te bestellen? Dat heeft verschillende redenen. Allereerst staat jouw plant stevig wanneer je deze in een pot zet. De plant valt zodoende niet makkelijk om. Daarbij komt dat een kamerplant n pot net wat meer uitstraling heeft dan een kamerplant zonder pot. Het ziet er immers een stuk stijlvoller uit wanneer je een bijpassende pot hebt voor kamerplanten dan wanneer je ze in de bijgeleverde plastic pot plaatst. Wil je een kamerplant in pot bestellen? Kies dan wel altijd voor een pot met een gat aan de onderzijde. Waarom? Omdat een overschot aan water zo aan de onderzijde uit de pot kan stromen. Zodoende voorkom je dat wortels van kamerplanten gaan rotten.

Grotere planten in pot

Wil je kamerplanten voor in huis? Dan kun je allereerst kiezen voor een grote plant in een pot voor binnen. Niet iedereen ziet echter in waarom grote planten een toegevoegde waarde zijn. Door hun omvang nemen ze immers behoorlijk wat ruimte in beslag. Besef je echter wel dat een grote plant in pot voor binnen ook direct opvalt. Mensen die bij jou over de vloer komen kunnen niet om de grote kamerplanten heen. Bovendien kijk je zelf natuurlijk ook een stuk sneller tegen grote kamerplanten aan. Kleine planten worden vaak in de vensterbank of op een tafel gezet. Je haalt zo weliswaar groen in huis, maar ze vallen minder op dan een grote plant in pot voor binnen.

Kleine planten in pot

Een grote plant in pot voor binnen springt in het oog, maar hij kan ook behoorlijk in de weg staan. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je geen al te grote woning hebt. Dit betekent echter niet dat je kamerplanten maar uit je hoofd moet zetten. Nee, want je kunt ook kiezen voor kleine kamerplanten in pot. Bang dat de kamerplanten te weinig opvallen? Kies dan voor meerdere kleine kamerplanten in pot. Varieer ook vooral met de hoogte van de planten om ze wat meer op te laten vallen. Plaats ze bijvoorbeeld op een kast of op een object op ooghoogte. Zelfs kleine kamerplanten vallen zo vrijwel altijd op.

Hoe verpot je een plant?

Indien je een kamerplant bestelt, zit hier doorgaans een plastic pot omheen. Vind je deze pot niet mooi? Dan wil je de kamerplant mogelijk in een andere pot plaatsen. In dat geval moet je kamerplanten verpotten. Zoals we al eerder aangaven, doe je er verstandig aan een kamerplant in een pot met zogeheten drainage gat te verpotten. Je moet in dat geval wel een schotel onder de pot plaatsen, zodat overtollig water uit de pot stroomt en opgevangen wordt. Bij het kiezen van een pot raden we je aan voor een pot te gaan die minimaal twintig procent breder is dan de plastic variant. Plaats de kamerplant niet direct over, maar gooi eerst wat grindkorrels in de pot. Zo voorkom je dat het gat verstopt raakt. Strooi hier vervolgens wat verse potgrond overheen en plaats de kamerplant (zonder plastic pot) in de nieuwe pot. Vul de ruimte rondom de kamerplant met potgrond en je bent klaar met het verpotten.

Kamerplanten in pot van Boompje voor Thuis

Kamerplanten horen natuurlijk in een bijpassende pot. Wanneer je een kamerplant online koopt, moet je vaak zelf op zoek naar een bijpassende pot. Dit is niet het geval wanneer je jouw kamerplant online koopt bij Boompje voor Thuis. Wij bieden namelijk pot-plantcombinaties aan. In het geval van een pot-plantcombinatie van Boompje voor Thuis koop je niet alleen een kamerplant, maar ook een pot. Uiteraard gaat het in dit geval om planten met een bijpassende pot. Grote voordeel hiervan is dat je niet zelf op zoek hoeft naar een bijpassende pot. Bovendien weet je dat de pot geschikt is voor de kamerplant die erin staat. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat kamerplanten binnen de kortste keren verrotten. Een pot-plantcombinatie is dus ideaal wanneer je zoekt naar kamerplanten!

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

[]