Aloe Vera

De Aloe Vera is een kamerplant die veel wordt gebruikt in verschillende verzorging’s producten. Dit omdat de Aloe Vera gel bevat dat verzorgende en helende factoren heeft, dit wordt dan ook al eeuwen lang gebruikt door mensen over de wereld. Naast dat de plant leuke extra’s heeft is deze een mooie toevoeging aan je interieur, hij heeft een stoere uitstraling maar geeft toch een mooie groene sfeer.

Elke kamer verdient een plant, welke Aloe Vera past in jouw kamer?


De oorsprong van de Aloë Vera

De Aloë Vera is een vetplant die van oorsprong afkomstig is uit het Midden-Oosten. Toch kom je hem vandaag de dag in grote delen van de wereld tegen. Zo heeft de plant zich onder meer verspreid over de Caraïben en Midden-Amerika en komt hij voor in diverse Aziatische landen en rond de Middellandse Zee. Ook binnen Nederland zien we de plant steeds vaker terug. Hij groei hier weliswaar niet in het wild, maar wordt door menig Nederlander als kamerplant gehouden.

Eén van de redenen waarom deze plant zo populair is, is vanwege het sap. Het sap van de Aloë Vera plant wordt namelijk gebruikt voor verschillende doeleinden. Zo kan het sap van de Aloë Vera plant bijvoorbeeld gedronken worden en wordt het veelvuldig als gel gebruikt. Daarnaast is het sap van de plant verwerkt in allerlei cosmeticaproducten. Hierdoor is de kans groot dat jij weleens in aanraking bent gekomen met Aloë Vera.

Hoe verzorg ik mijn Aloë Vera

Menig Nederlander vergeet zijn/haar planten regelmatig water te geven. Gebeurt jou dit ook vaak? Dan hebben diverse planten mogelijk al het loodje gelegd. Kies daarom voor een plant die weinig verzorging behoeft. De Aloë Vera plant is in dat geval een goede keuze. Dit is namelijk een plant die maar zeer weinig water nodig heeft. Wij vertellen je hier hoe vaak en hoeveel water jij de kamerplant moet geven. Daarnaast gaan we in op de beste plek in huis om de kamerplant neer te zetten.

Aloë Vera water geven

In tegenstelling tot andere planten hoef jij de Aloë Vera plant niet of nauwelijks water te geven. Hoe dit kan? Doordat de plant in staat is om water op te slaan in zijn bladeren. Geef de kamerplant tussen april en oktober een klein beetje water. Op deze manier voorkom je dat de wortelkluit uitdroogt. In de herfst en de winter hoef je de plant vrijwel geen water te geven. In deze twee seizoenen staat Aloë Vera namelijk het liefst zonder water. Jij hoeft hem dan wekenlang geen water te geven.

Sproeien

Er zijn verschillende plantensoorten die je moet besproeien. Dit komt de bloei van de plant vaak ten goede. Heb jij een Aloë Vera in huis? Dan hoef je deze niet per se te sproeien. De plant komt van oorspronkelijk immers uit een warme, droge omgeving, waardoor hij gewend is aan een lage luchtvochtigheid. Toch is het wel verstandig om zo nu en dan met de plantenspuit langs deze plant te gaan. Waarom? Omdat je zo stof van de bladeren spoelt. De plant krijgt hierdoor meer licht en dat is bevorderlijk voor zijn ontwikkeling.

Licht en temperatuur

Naast het feit dat de Aloë Vera weinig verzorging behoeft, heeft de plant nog een groot voordeel. Je kunt hem namelijk op nagenoeg iedere plaats in huis neerzetten. De kamerplant doet het namelijk goed in de schaduw, maar ook in de volle zon. Aloë Vera groeit het beste bij veel licht. Besef je wel dat de plant op een lichte plek meer water verbruikt dan op een donkere plek. Pas de watergift daarom aan op de plek waar de plant staat. Qua temperatuur kan de Aloë Vera plant ook behoorlijk wat hebben. Zo volstaat overdag een minimale temperatuur van 10 graden, terwijl de plant ’s nachts bestand is tegen -2 graden.

Verpotten van de Aloë Vera

Ondanks dat de Aloë Vera weinig water nodig heeft, groeit de plant behoorlijk hard. Daarom is het verstandig hem regelmatig te verpotten. Wij raden jou aan de Aloë Vera plant om de twee jaar te verplaatsen naar een grotere pot. Gebruik hiervoor altijd een pot die 20 procent groter is. Op deze manier geef jij de plant namelijk voldoende mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Net als bij andere planten is het ook verstandig Aloë Vera te verpotten in de lente. Schade aan de wortels herstelt dan namelijk sneller dan in andere seizoenen.

Onderhoud van de Aloë Vera

Een Aloë Vera plant behoeft weinig verzorging. Zo hoef jij hem niet bijzonder vaak water te geven en is sproeien ook niet noodzakelijk. Maar hoe zit het eigenlijk met onderhoud? Moet je de plant bijvoorbeeld bemesten en snoeien? En wat doe je wanneer de bladeren van de plant verkleuren? Wij geven je hieronder antwoord op dergelijke vragen, zodat jij precies weet wat er komt kijken bij Aloë Vera onderhoud. Zodoende kun jij lang genieten van deze kamerplant.

Bemesten van de Aloë Vera

Wanneer jij een Aloë Vera plant koopt, hoef je deze niet vaak te voorzien van voeding. De plant leeft van oorsprong namelijk in grond die arm is aan voedingsstoffen. Toch kun je jouw Aloë Vera plant wel van wat extra voeding voorzien om de groei te stimuleren. Dien de vloeibare mest alleen in de lente toe, want dan staat de kamerplant in bloei. Gebruik altijd de juiste voeding wanneer jij jouw Aloë Vera gaat bemesten. Waak daarnaast voor overvoeding. Een overschot aan mest kan de plant namelijk beschadigen.

Verkleurde bladeren

Aloë Vera is een plant waarvan de bladeren niet snel verkleuren. Toch kunnen de bladeren van deze plant een bruine kleur krijgen. Dit is vaak het gevolg van een overschot aan water. Pas in dat geval de watergift aan. Krijgt het groene blad een gele gloed? Dat is vaak een teken van te veel zonlicht. Wanneer je de plant wat verder van het raam plaatst, is de kans groot dat het blad snel weer groen wordt. Tot slot kunnen de uiteinden van het blad van de Aloë Vera plant rood worden. In dat geval krijgt de plant te weinig water.

Snoeien

Heeft jouw Aloë Vera lelijke bladeren? Of is hij de laatste tijd steeds verder uit model gegroeid? Dan kun je de plant snoeien. Je knipt de bladeren weg met een (snoei)schaar. Het is ook mogelijk om ze weg te snijden met een mes. Wil je de plant snoeien om het sap te verkrijgen? Verwijder het blad dan altijd zo dicht mogelijk bij de basis. Je kunt het sap dan gemakkelijk uit het blad knijpen.

Aloë Vera kopen

Wanneer je op zoek bent naar een plant die weinig onderhoud en verzorging behoeft, kun je een Aloë Vera plant kopen. In de lente en zomer hoef je deze kamerplant slechts een kleine hoeveelheid water te geven en in de herfst en winter kan de plant wekenlang zonder water. Daarnaast is bemesten en snoeien niet nodig en ook krijgt de kamerplant niet snel te maken met verkleurde bladeren. Wil jij een Aloë Vera plant kopen? Dan ben je hier aan het juist adres.

Niet iedereen denkt er direct aan om online een Aloë Vera plant te bestellen. Toch is dit een stuk makkelijker dan een Aloë Vera plant kopen bij een tuincentrum. Waarom? Omdat je de deur niet uit hoeft wanneer jij de plant online koopt. Nadat jij jouw bestelling geplaatst hebt, sturen wij de Aloë Vera plant zo snel mogelijk naar jou op. Wij verpakken de plant altijd op zorgvuldige wijze, waardoor deze geen schade oploopt tijdens het transport. Hierdoor kun jij binnen de kortste keren een mooie Aloë Vera plant in jouw huiskamer neerzetten.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.