Hangplanten

Ben je opzoek naar hangplanten? Dan ben je bij Boompje voor Thuis aan het juiste adres. Hangplanten zijn een mooie versiering in je huis, zo kun je ze op een hogere plek neer zetten zoals een kast of boekenplank zodat de pant mooi naar beneden groeit voor een leuk groen effect. Door de jaren heen hebben hangplanten zich van balkons verplaatst naar binnen in huis en wij vinden dit geen verkeerde trend!


Hangplanten kopen

Hangplanten zijn uiterst geschikt om een kamer of tuin een groene uitstraling te geven zonder al te veel ruimte in te nemen. Doordat ze boven de grond hangen is een hangplant geschikt voor kamers met minimale beweegruimte. In de jaren 70 was de hangplant enorm populair maar is in de loop van de jaren wat minder populair geworden. In afgelopen maakt de hangplant een grote comeback en wordt hij steeds populairder. Steeds meer mensen besluiten een hangplant te kopen en met goede reden! Ze zijn leuk, fris en over het algemeen niet al te prijzig. Er zijn veel verschillende soorten en zijn uniek in uiterlijk en kleur. Hangplanten bestellen? Dan bent u bij Boompje voor Thuis aan het goede adres! Wij hebben een breed assortiment aan leuke hangplanten van verschillende maten. 

Wat zijn hangplanten?

Hangplanten kunnen al gauw een echte blikvanger voor thuis of op kantoor worden. Maar wat zijn hangplanten nou precies? Hangplanten zijn planten die boven de grond hangen en zijn bevestigd aan het plafond of aan een andere plek waar hij opgehangen kan worden. Vaak worden deze planten bevestigd doormiddel van een haak en touwen die aan de pot vastzitten. De plant hangt over de rand van de pot heen en drapeert als het ware over de pot heen. Toch zie je een hangplant minder vaak bij iemand thuis of op kantoor als een “gewone” plant. Daardoor vallen hangplanten eerder op en zullen ze de hele kamer doen opfleuren. Nog een groot voordeel van een hangplant is dat deze plant minder snel gelimiteerd wordt door de pot waarin de plant groeit. Doordat de plant met alle vrijheid om de pot heen kan groeien heeft deze plant minder snel een nieuwe pot nodig. Denkt je ook een geschikte kamer te hebben voor een hangplant, dan wordt het gauw tijd om een hangplant te bestellen. Ook kan een hangplant goed een kast of een ander groot meubel bedekken waardoor de meubels niet zo gauw de overhand nemen in de uiterlijk van een woonruimte. Denk bijvoorbeeld aan een mooie piano of secretaire waar de hangplant ook mooi op kan staan.

Hangplanten verzorgen

Heb jij ervoor gekozen een hangplant te kopen, dan is het natuurlijk belangrijk dat je weet hoe de plant verzorgd moet worden. Er zijn veel verschillende soorten hangplanten en hebben allemaal hun eigen handleiding. Gelukkig lijken de meeste hangplanten erg op elkaar qua behoeftes en onderhoud. Over het algemeen houden deze planten veel van warmte en zonlicht. Hang deze planten daarom niet in een donker hoekje waar zij weinig zonlicht zullen vangen. Hangplanten houden echter niet veel van direct zonlicht en moet zo veel mogelijk worden vermeden. Het is vaak voldoende om deze planten om de week een scheut water te geven en behoeven dus eigenlijk weinig onderhoud. Extra voeding kan nooit kwaad voor hangplanten. Door ze af en toe wat plantenvoeding toe te dienen zullen de hangplanten mooi blijven en zullen zij hard groeien. Als je de plant te groot vindt worden zijn deze planten eenvoudig bij te werken en de te lange stukken kunnen makkelijk worden verwijderd.

Verschillende hangplanten

Bij Boompje voor Thuis hebben wij een groot en divers aanbod van hangplanten. Kies je ervoor om een hangplant te kopen dan ben je bij ons aan het goede adres. Onze planten zijn vers van de kweker en zijn nog jong en gezond. Zo is er bijvoorbeeld de lipstickplant die zijn naam krijgt van de rode bloemetjes die aan deze hangplant groeien. De bladeren en bloemen van deze soort hangplant hangen mooi af en lijken wat op dreadlocks. Als je echt op zoek bent naar een hangplant met veel volume, dan kunt je bijvoorbeeld kiezen voor de Rhipsalis. De Rhipsalis is een wat grotere hangplant die erg natuurlijk en groen oogt. Deze plant wordt ook wel de koraalcactus genoemd door zijn unieke uiterlijk.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

[]