Schaduwplanten

Heb je niet veel lichtinval in je huis? dan zijn schaduwplanten de perfecte oplossing voor jou! Boompje voor Thuis heeft het antwoord op de vraag; welke kamerplanten hebben weinig zonlicht nodig? Wij hebben een groot en divers aanbod aan schaduwplanten samengesteld zodat je zelf met weinig zonlicht kunt genieten van kamerplanten in jouw huis. Nog steeds moeite met kiezen? Bekijk de top 5 hier.

Elke kamer verdient een plant, welke schaduwplant past in jouw kamer?


Schaduwplanten kopen

Iedere kamer is anders en niet iedere plant is voor elke kamer geschikt. Sommige planten doen het beter in een kamer met veel ramen en direct zonlicht terwijl andere planten beter kunnen overleven in een kamer met veel schaduw. Planten die het goed doen in donkere kamers zijn zogenaamde schaduwplanten. Als je schaduwplanten wilt kopen dan kunt je terecht bij Boompje voor Thuis. Wij hebben mooie schaduwplanten in vele maten en vormen. Een schaduwplant kopen kan ook verstandig zijn voor in de tuin. Als u een tuin heeft die niet vaak in de zon staat of er een deel van de tuin is waar de zon niet schijnt kunnen deze planten ook goed buiten overleven. Als je nog twijfelt over het kopen van een schaduwplant kun je voor jouw specifieke situatie altijd contact met ons of de FAQ raadplegen.

Wat zijn schaduwplanten?

Schaduwplanten zijn planten die het beste tot hun recht komen in de schaduw. Veel planten hebben juist veel direct zonlicht nodig en sommige juist op een donkere plek. Dit heeft te maken met de schaduwtolerantie van planten. Hiermee wordt aangegeven in welke maten een plant in staat is om te groeien met weinig licht. Het verschil tussen schaduwplanten en “zonlicht planten” is dat schaduwplanten een veel lagere fotosynthesecapaciteit hebben dan licht eisende soorten. Door deze lagere fotosynthesecapaciteit verbruikt een schaduwplant minder water en kan het zichzelf makkelijker van voedingstoffen voorzien. Het specifieke bladoppervlakte (SLA) verschilt ook tussen schaduwplanten en licht eisende planten. Doordat schaduwtolerante planten een hogere SLA hebben dan licht eisende soorten hebben zij minder direct zonlicht nodig om alsnog te kunnen profiteren van de zon. Schaduwplanten zijn ook geschikt als bodembedekkers en kunnen ervoor zorgen dat de grond onder bomen niet uitdroogt. Zo kan een schaduwplant niet alleen een mooie toevoeging zijn voor jouw tuin maar brengt het nog meer voordelen met zich mee! Als een schaduwplant je een geschikte keuze lijkt voor uw tuin of woonruimte zijn er veel verschillende soorten schaduwplanten te bestellen bij Boompje voor Thuis.

Verzorging schaduwplanten

Als je besluit om een schaduwplant te bestellen is het natuurlijk belangrijk dat je weet hoe u de plant moet verzorgen. Verschillende planten behoeven andere manieren van verzorging. Een schaduwplant heeft over het algemeen minder water nodig dan een plant die veel zonlicht nodig heeft. Dit komt doordat de plant minder water verbruikt om zichzelf te onderhouden. Schaduwplanten zijn ideaal voor mensen die soms langere tijden niet thuis zijn en weinig tijd hebben om de planten te verzorgen. Ook schaduwplanten kunnen profiteren van planten voeding. Zowel binnen als buiten planten zijn geschikt voor het gebruik van plantenvoeding zoals Pokon. De planten zullen sneller groeien en langer gezond blijven.

Verschillende soorten schaduwplanten

Er zijn veel verschillende soorten schaduwplanten. Bij Boompje voor Thuis hebben wij een veelzijdig assortiment aan schaduwplanten. Voor iedere tuin en woonruimte zit er altijd wel iets bij. Van kleine schaduwplantjes tot grote schaduwplanten en van lichtgekleurde planten tot donkere planten kun je bij ons terecht. Populaire schaduwplanten in Nederland zijn bijvoorbeeld de:

Er zijn ook soorten schaduwplanten die van een beetje droogte houden. Deze planten zijn ideaal voor mensen die niet vaak thuis zijn bijvoorbeeld.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

[]