Top 5 kamerplanten voor in de schaduw

Gezellig je huis aan het inrichten? Mooie kamerplanten mogen dan ook niet ontbreken! Een goed idee om daarom onze top 5 kamerplanten voor in de schaduw eens te bekijken. Iedereen heeft natuurlijk een eigen smaak, maar het gaat er om dat je een idee krijgt van welke planten momenteel erg populair zijn. Geef jezelf daarom even de tijd om dit artikel door te nemen en dan kan jouw zoektocht naar de beste 5 beginnen!

Top 5 kamerplanten op een rijtje

Voor jou heeft Boompje voor Thuis de volgende planten top 5 opgesteld die echt van de schaduw houden. Dit kan ideaal zijn wanneer er in jouw woning niet op heel veel plaatsen zon binnenkomt en je het toch graag wat gezelliger wilt maken in huis. Schaduwplanten zijn vaak eenvoudig in het onderhoud. Nog een goede reden dus om onze top 5 eens op je gemak te bekijken. Hier is hij dan:

Hieronder gaan we natuurlijk dieper in op deze top 5 en kom je al snel te weten waarom deze planten echt onmisbaar zijn in jouw woning.

Spathiphyllum Vivaldi, de lepelplant

Je bent op zoek naar een mooie kamerplant en dan is de Spathiphyllum Vivaldi, de nummer één. Waarom? De lepelplant kun je herkennen aan de mooie witte bloemen, deze hebben een luchtzuiverende werking. In jouw woning wordt met deze kamerplant de luchtvochtigheid dus verbeterd, want CO2 wordt omgezet in zuurstof. Als je de plant één keer per week goed water geeft is dat voldoende, eenvoudig in het onderhoud dus.

Dracaena Marginata

Nog een mooie plant die echt in de top 5 staat is de Dracaena Marginata, ook wel drakenbloed boom genoemd. De plant is eenvoudig in het onderhoud, heeft maar weinig water nodig en voelt zich het beste thuis op en donker plekje in jouw kamer.

Calathea Stromanthe Triostar

De Calathea Stromanthe Triostar, deze mooie kamerplant kom je veel tegen in woonkamers en is afkomstig uit Brazilië. Overdag is het een plant met mooie open bladeren en wanneer het donkerder/avond wordt, sluiten de bladeren weer. Een bijzondere plant die ook in jouw interieur mooi tot uiting zal komen op een schaduwrijke/half schaduwrijke plaats. 

Cactus Euphorbia

Kamerplanten maken het nog gezelliger in de woonkamer. Als jij echt op zoek bent naar een grote plant, dan is Cactus Euphorbia misschien wel wat voor jou. Het is echt een heel eenvoudige plant, lekker in de schaduw, of een keer in de zon, het maakt de plant niets uit! 

Polyscias Fabian

Dit is echt heel bijzonder, want de naam Polyscias Fabian staat voor schaduw. Polyscias komt namelijk uit het Grieks en wil zeggen veel schaduw. Een voordeel van deze mooie plant is dat deze koolstofdioxide omzet in zuurstof. Misschien wil je hiervan wel meerdere kamerplanten bestellen, een echte aanwinst voor jouw woning!

Online kamerplanten bestellen

Inmiddels heb je een mooie top 5 kamerplanten voor in de schaduw kunnen bekijken. Misschien is  voor jou nou het moment aangebroken om zelf een keuze te maken. Je kunt eenvoudig kamerplanten bestellen via internet, deze worden dan snel thuisbezorgd en zo kun jij aan de slag in je eigen interieur. Een moment waar je echt naar uit gaat kijken, maar eerst maar eens de top 5 op je gemak doornemen en dan genieten maar…

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

[]